Aspava
Hazırlanma Süresi : 45 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ankara denildiğinde ilk akla gelen lezzetlerden biri olan aspava, et severlerin favorisidir. Parça etin soslanmasıyla hazırlanan aspava döner, lavaşın içinde servis edilir. Lavaş içerisine kaşar peyniri ve soğan eklenir. Genellikle 2-3 parçaya bölünerek servis edilir. Malzemeler hazırsa, Ankara usulü aspava tarifi için detaylara geçebiliriz.

Aspava Tarifi İçin

Malzemeler

Döner için:

Sos için:

Servis için:

Aspava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle döneri hazırlamak için soğanı rendeleyin ve bir kaba alın.
  2. Üzerine salça, sirke, yoğurt, kekik, zeytinyağı ve tuz ekleyerek karıştırın. 
  3. Dana eti parçalarını sosun içine alın ve 20 dakika bekletin.
  4. Dana eti parçalarını tek tek streç filmin üzerine alın ve şerit halinde sarın. Bu şekilde dondurucuya alıp 5 saat dinlendirin.
  5. Etleri dondurucudan çıkarın ve bıçak yardımıyla ince ince kıyın. 
  6. Tavaya tereyağını alıp eritin. Dilimlediğiniz et parçalarını tavaya aktarın. 
  7. Harlı ateşte suyunu salıp çekene kadar karıştırın. 
  8. Sos için başka bir tavada tereyağını eritin. 
  9. Üzerine un ve salçayı ekleyerek kavurun. Suyun yarısını ekleyin ve karıştırın. 
  10. Kalan suyu ve tuzu ekleyerek bir taşım kaynatın. Ardından ocaktan alın. 
  11. Lavaşı mutfak tezgahına alın. Kızaran etleri lavaşa yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ve sos gezdirin. 
  12. Soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp lavaşa ilave edin. Lavaşın kenarlarını kapatarak rulo şeklinde sarın. 
  13. Tüm lavaşlara aynı işlemi uyguladıktan sonra, döneri bölerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Aspavayı, patates kızartması ve cacık eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Et Tarifleri Farklı Et Yemekleri İç Anadolu Yemekleri

Benzer Tarifler

Burdur çekmesi
Farikal
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç
Teşrübe