SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Farklı Et Yemekleri
Antep Fıstıklı Kağıtta Et
Antep Fıstıklı Kağıtta Et
Güncelleme tarihi:
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Antep Fıstıklı Kağıtta Et Tarifi İçin
Malzemeler
1 kg kıyma
Yarım demet maydanoz
5-6 dal taze nane
Tuz, kimyon, karabiber
50 g iri çekilmiş Antep fıstığı içi
1 baş taze sarımsak
5 kırmızı çeri domates
5 sarı çeri domates
4-5 dal taze kekik
Antep Fıstıklı Kağıtta Et
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kıymayı bir karıştırma kabına alın. İnce kıyılmış yeşillikleri, tuzu, baharatları ve Antep fıstığı içini ekleyip iyice yoğurun.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin. Kağıdı 1 tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayın. Yoğurduğunuz kıymayı 6 eşit parçaya ayırın, aynı kalınlıkta olacak şekilde açın.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her köftenin üzerine dilimlediğiniz kiraz domatesleri ve diş diş ayırdığınız sarımsakları yerleştirin.
Taze kekik yaprakları serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yarım saat pişirin ve fırından alıp sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Benzer Tarifler
Burdur çekmesi
Farikal
Aspava
Humuslu Kokoreç
Sloppy Joe
İzmir Usulü Kokoreç