Tereyağında Zerdeçallı Karides
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özlem Mekik’ten hem çok kolay, hem de lezzetli çok özel bir tarifle karşınızdayız. Zerdeçal, sarımsak ve tereyağı ile hazırlanan karides tarifini, özel günlerde ve kalabalık sofralarda sunabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, tereyağlı zerdeçallı karides tarifine geçebiliriz.

Tereyağlı ve sarımsaklı karides güveç tarifine mutlaka göz atın.

Tereyağında Zerdeçallı Karides Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağında Zerdeçallı Karides

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Karidesler donuk ise çözülmesi için soğuk suyun altında veya buzdolabının normal bölümünde bekletin.
  2. Taze karides kullanacaksanız kabuklarından ayıklayın ve bol suyun altında üzerlerinde herhangi bir kalıntı kalmayacak şekilde yıkayın. 
  3. Güveci ocakta ısıtın ve sıcak haldeyken 2 yemek kaşığı tereyağı ilave edin. Ardından karidesleri ve sarımsağı ekleyin ve 3-4 dakika kadar yavaş yavaş karıştırarak pişirin.
  4. Karideslerin renkleri dönmeye başladığında zerdeçal ve toz kırmızı biberi ilave ederek hızlıca karıştırın. Son olarak tuz ile karabiberi ekleyin ve tekrar karıştırın. Sıcak servis edin. 

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Balık Yemekleri Özel Günler

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut