Tereyağında Barbun Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Barbun, kırmızı-pembe derisi ve lezzetiyle en ilgi çeken balık türlerinden biridir. Kalsiyum, protein ve selenyum bakımından zengin olan barbun balığının gerçek adı aslında barbunya balığıdır. Izgarada, fırında veya tavada pişirilebilen barbun, fileto haline getirildiğinde daha lezzetli olur. Malzemeler hazırsa, tereyağında barbun tarifi için detaylara geçebiliriz.

Barbun nasıl pişirilir diye merak edenler, sayfamızı ziyafet edebilir.

Tereyağında Barbun Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Tereyağında Barbun Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pullarını ve içini temizlediğiniz barbun balığının kafasını kesin.
  2. Balığı karın kısmından ince bir şekilde kesin ve kılçıklarını çıkartın.
  3. Barbun filetoyu fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine tereyağı, su, domates ve tuz ekleyin.
  4. Havuç, kabak ve havuçları yuvarlak bir şekilde dilimleyerek balığın yanlarına yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında yaklaşık 15 dakika pişirin. Afiyet olsun.
  6. Havuç, patates gibi sebzeler kullanmayacaksanız, barbun balığını rokalı pesto sos eşliğinde servis edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri Davet Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut