- Pratik yemek tarifleri arasında iyi bir seçim. Tere yapraklarını servis tabağına dizin. Zeytinyağı, limon suyu ve tuzu karıştırıp üzerine dökün.
- Diğer tarafta geniş bir kapta soğuk su, buz parçaları ve unu karıştırın.
- Hamsileri ayıklayıp, tuz ve karabiber serperek 10 dakika bekletin.
- Bir tavada ayçiçeği yağını iyice kızdırın. Hamsileri buzlu suya batırıp kızgın yağda kızartın.
- Tere yaprakları üzerine yerleştirip üzerlerine hafifçe tuz serpin. Rendelenmiş turp ile süsleyerek servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
Balığı kızartmadan önce içine batırdığınız suyun çok soğuk olmasına dikkat edin. Bu yöntemle gümüşbalığı, sardalya, ince kesilmiş somon ve sebzeleri de kızartabilirsiniz.