Terbiyeli Dil Balığı
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Terbiyeli Dil Balığı Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Sosu için

Kızartmak için

Terbiyeli Dil Balığı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu için yumurta sarıları, su, limon suyu ve zeytinyağını bir sos kasesinde çırpın. Sosu kaynar su dolu bir tencerenin üzerine alın.
  2. Sos tahin kıvamına gelinceye kadar sürekli karıştırarak benmari usulü pişirin. İnce kıydığınız maydanozu ilave edip tuz ile tatlandırın ve ocaktan alın.
  3. Balıkları yayvan bir kaba alın. Üzerlerine tuz ve karabiber serperek tatlandırın. Un ve kırmızı pul biberi bir kapta karıştırın.
  4. Tuzladığınız balıkları önce unlu karışıma sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.
  5. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Balıkları bir servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip sıcak servis yapın.

Farklı bir versiyonu için, tavada dil balığı tarifine göz atın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut