Tavada Uskumru
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Uskumrugiller familyasına ait bir balık türü olan uskumru, Marmara Denizi'nde yaşar. Aynı zamanda Karadeniz ve Ege kıyılarında da görülebilir. Özellikle Aralık ayında çok lezzetli olan uskumru, protein bakımından çok zengindir. Omega 3 bakımından da zengin olan bu balık, beyin gelişimini destekler. Malzemeler hazırsa, tavada uskumru tarifi için detaylara geçebiliriz.

Filetoları evde kendiniz çıkartmak istiyorsanız, balık fileto yazımızdan yararlanabilirsiniz.

Fırında uskumru ve uskumru pilaki tarifine göz atmayı unutmayın.

Tavada Uskumru Tarifi İçin

Malzemeler

Tavada Uskumru

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Balık filetoları güzelce yıkayın ve tuzlayın. Bir kabın içerisinde un ve mısır ununu ekleyerek karıştırın.
  2. Tuzladığınız balıkları unlu karışıma bulayın.
  3. Kalın tabanlı bir tavayı orta sıcaklıktaki ocağa yerleştirin. İnce bir tabaka zeytinyağı döküp tavayı sallayarak yağın her tarafa yayılmasını sağlayın. Balıkları tavaya dizip hızlı ateşte her iki yüzünü 2-3 dakika pişirin.
  4. Tavada her iki yüzünü 2-3 dakika pişirdiğiniz balıkları fırın tepsisine dizin. 180-200 derece aralığında balığın büyüklüğüne göre pişirme işlemine devam edin.
  5. Servis tabağına aldığınız balığın üzerine gerekiyorsa fırçayla zeytinyağı sürebilirsiniz. Fırında pişirme işlemlerinde balığın üzeri bazen kuru olabilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Davet Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut