- Balıkları temizleyin. Pullarını bir kaşık yardımıyla kazıyıp balıkları bol suyla yıkayın. Süzgece alıp suyunu süzün.
- Yarım limon suyu ve tuz serpiştirip ovun. Balıkları 20 dakika süzgeçte bekletin.
- Tarator sos için; maydanozu temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Ekmek içini ufalayın.
- Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Zeytin, maydanoz, sarımsak, ekmek içi ve tuz ekleyip 2-3 dakika orta hararetli ateşte karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp limon suyu ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın. Balıkların iki tarafını kızartın. Fazla yağını almak için kağıt havlu üzerinde bekletin. Servis tabağına alıp tarator sosla birlikte servis yapın.
- Tarator soslu tekir tavayı, ezme salata ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Tarator Soslu Tekir Tava Püf Noktaları Nelerdir?
- Balığın pullarını temizlemek için bıçağın sırt kısmını da kullanabilirsiniz. İsteğe göre kafa kısmını da kesebilirsiniz.
- Balıkları ovduktan sonra bol suda durulayın ve süzülmesi için kenarda bekletin.
- Tarator sosun kıvamını koyulaştırmak için, mayonez ilave edebilirsiniz.
- Kötü koku oluşumunu önlemek için kızartma yağına birkaç damla limon suyu sıkabilirsiniz.
- Kızarttığınız balıkları kağıt havluda bekleterek fazla yağın süzülmesini sağlayın.
1 Porsiyon Taratorlu Tekir Tava Kaç Kaloridir?
- Taratorlu tekir tavanın bir porsiyonu, yaklaşık 115 kaloridir. Besin değerleri yüksek olduğu için, diyet listelerine uygun bir tariftir. Dilerseniz, fırında tekir balığı tarifini de deneyebilirsiniz.
Yüksek proteinli balık yemeklerini hazırlarken ihtiyaç duyabileceğiniz balığın yanına yakışan soslara mutlaka göz atın. Pratik ve lezzetli karides güveç tarifini listenize eklemeyi unutmayın.