- Sos için bir kasede zeytinyağı, kıyılmış maydanoz, biberiye, kişniş, 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğunu karıştırıp yarım saat bekletin.
- Sarımsakları temizleyip kıyın. Kurutulmuş domatesleri zar şeklinde doğrayın. Taze patatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan mutfak fırçası ile temizleyin.
- Patateslerin herbirini dörde kesin. Kiraz domatesleri enine ikiye kesin. Fırına dayanıklı bir tepside bir kahve fincanı zeytinyağını ısıtın.
- Patatesleri ekleyip ateşin üzerinde kavurun. Taze biberiye, kıyılmış sarımsaklar ve domatesleri patateslerin üzerlerine serpiştirin.
- Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Levrek filetoları ızgarada her iki (önce derili kısmını) tarafını kızartın.
- Servis tabaklarına yerleştirip üzerlerine hazırladığınız sosu gezdirerek dökün. Patatesli karışım ile birlikte sıcak yada ılık servis yapın. Afiyet olsun.
Sade bir şekilde sunulan klasik deniz levreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.