Somon Balığı Pastası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Somon tarifleri sayfamıza göz atmayı unutmayın.

Somon Balığı Pastası Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için:

Sos için:

Somon Balığı Pastası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sosu hazırlamak için; soğanı kıyın. Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı pembeleştirin.
  2. Bezelye ve naneyi ekleyip birkaç dakika karıştırın. Beyaz şarabı ilave edinp koyulaşıncaya kadar kaynatın.
  3. Kremayı ekleyip karıştırın ve bir dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ekleyip blender ile çırpın.
  4. Somon balığını keskin bir bıçakla incecik kıyın veya robotta çekerek kıyma haline getirin.
  5. Haşlanmış patates, kişniş, maydanoz, kapari ve zencefil turşusunu robotta çekin.
  6. Karışımı derin bir kaba alıp somon kıyması, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun.
  7. Elde ettiğiniz köfte harcını 4 eşit parçaya ayırıp hamburger köftesi gibi şekillendirin.
  8. Unu ve galeta ununu düz tabaklara alın. Yumurtaları bir tabakta çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  9. Hazırladığınız köfteleri önce una, sonra yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp kızartın. Nane sosu eşliğinde sıcak olarak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut