Balık fırtınası zamanı bazı balıkların göç zamanıdır. Ekim sonusuların soğumaya başlamasıyla bazı balık türleri sürüler halinde göç etmeye başlar. Fırtınalar deniz suyunu soğutur ve deniz içi canlılar için uygun hale gelir. Karadeniz’den yağlanan balıkların Marmara Denizi’ne geldiği dönem bu aylardır.
ŞEFİN NOTU
- İleri yaşta birine ya da kilolu birine hazırlıyorsam kızartma yapmadan, balıkları bütün olarak buharda pişirip kılçıklarını ayırıyorum ve pişmiş balıklarla tüm malzemeleri karıştırarak soğan halkaları içinde fesleğen, kekik ekleyerek servis ediyorum.
- Kilolu olmayan gençler, çocuklar ya da kendim ve eşim için bir kaçamak hazırlıyorsam da aşağıdaki tarifte olduğu gibi kızartıyorum. Ancak yanında sadece bir içecek ile servis ediyorum ki, kızartmayla birlikte fazla kalori almayalım diye.
- Proteinli ürünler vücutta yıkım için daha fazla su gerektirir ve balık da güzel bir protein kaynağıdır. Bu nedenle proteince zengin ürünler yediğiniz gün su alımınıza daha çok dikkat edin ve susuz kalmayın. Şimdiden afiyet olsun.
Daha fazlası için değişik balık yemeklerine göz atın.