Sebzeli Hamsi Tava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sebzeli Hamsi Tava Tarifi İçin

Malzemeler

Sebzeli Hamsi Tava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Havucu temizleyip rendeleyin.
  2. Soğan, dereotu ve maydanozu kıyın. Yumurta, havuç, soğan, dereotu ve maydanozu derin bir kâseye alın. Tuz ve karabiber serpip karıştırın.
  3. Sıvıyağı kızdırın. Hamsileri galeta ununa bulayıp kuyrukları dış kısma gelecek şekilde tavaya dizin.
  4. Hazırladığınız sebzeli malzemeden birkaç kaşık balıkların üzerine gezdirin. Altı kızarınca kapak yardımıyla çevirin.
  5. Diğer yüzü de kızarınca servis tabağına alın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Üzerlerine limon suyu gezdirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri Hamsi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut