Portakallı Çipura
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 12 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Portakallı Çipura Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Portakallı Çipura

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Arpacık soğanı küçük doğrayarak bir kaseye alın. Kıyılmış biberiye yaprakları, rendelenmiş sarımsak ve portakal kabuğunu ekleyin.
  2. Tereyağını ilave ederek iyice karışıncaya kadar çırpın. Tuz, karabiber ekleyin ve alüminyum folyoya sararak sosis şekli verin.
  3. Derin dondurucuda 2 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Balıkların üzerine 2 cm derinliğinde üç kesik yapın ve aralarına ufak parçalar halinde biberiye yerleştirin.
  4. Tuz, karabiber ve zeytinyağı gezdirerek yağlı kağıt serili fırın kabına dizin. Fırına yerleştirip 10-12 dakika ya da kızarıncaya kadar pişirin.
  5. Diğer yüzünü çevirerek kızarıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dondurduğunuz tereyağını 16 dilime bölün ve her balığın üzerine dört dilim yerleştirin. 1 dakika fırında bekletip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Fırın Yemekleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut