- Öncelikle temizlenmiş palamut dilimlerini iyice yıkayıp süzülmesi için kenara alın. Ayçiçek yağını bir tavaya alıp ısıtın.
- Palamutları önce una, daha sonra çırpılmış yumurtaya ve son olarak çıtır pane harcına bulayın ve arkalı-önlü kızartın.
- Minik minik doğradığınız kuru domatesleri sıcak su dolu bir kaseye alarak yaklaşık 15 dakika bekletip süzerek kenara alın.
- Geniş bir kapta, iri kırılmış ceviz parçaları, ezilmiş sarımsakları ve zeytinyağını karıştırın.
- Üzerine kuru domatesleri ekleyip tuz, nar ekşisi ve kekik ilave ederek tüm malzemeler özdeşleşinceye kadar karıştırın.
- Kızarttığınız palamut paneleri servis tabağına alarak yanında kuru domates mezesiyle birlikte süsleyin.
- Palamut paneyi, yanına çok yakışan yeşil mercimek salatası ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Palamut Pane Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Palamutları temizlemek için ilk olarak bıçakla pullarını dökün. Ardından kılçıklarını ayıklayın.
- Pişirme işlemini kolaylaştırmak için palamutları tuza bulayın ve bol su ile durulayın.
- Pişen palamutların yapını çekmek için, kağıt havlu üzerine koyun ve bir süre bekletin.
- Palamutların harmanlanması için cevizleri iri parçalar halinde bırakın ve sarımsakları ezerek suyunu çıkartın.
1 Porsiyon Palamut Pane Kaç Kaloridir?
Kısa sürede hazırlanan palamut panenin bir porsiyonu, yaklaşık 220 kaloridir. Zengin besin değerleriyle sunulan tarifi, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.