- Palamutu temizleyip bol suyla yıkayın. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kılçıkları kolayca ayrılacak kadar haşlayıp ocaktan alın.
- Suyunu süzüp siyah etini, derisini ve kılçıklarını temizleyin. Kalan eti bir kaba alın. Ekmek içini hafifçe ıslatıp balık etine ekleyin.
- Soğanı rendeleyip fazla suyunu süzün ve ilave edin. Hafifçe yumurtayı ekleyip tüm malzemeyi karıştırın.
- Çam fıstığı, kuş üzümü, tarçın, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yassılaştırın.
- Galeta ununa bulayıp zeytinyağında her iki tarafını da kızartın. Sıcak servis yapın.
Ana yemeklerde sunabileceğiniz palamut buğulama veya soslu palamut tariflerine buradan ulaşabilirsiniz.