Narenciye Soslu Sardalya Buğulama
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Özlem Mekik’ten hafif ve sağlıklı bir lezzet ile karşınızdayız. Sardalya balığının, limon ve portakal ile hazırlanan narenciye sosuyla zenginleştirilmesiyle hazırlanan bu yemek, akşam menülerinde sunulur. Sunum için balıkların üzerine limon dilimleri ekleyebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, narenciye soslu sardalya buğulama tarifine geçebiliriz.

Sardalya ezmesi ve soslu sardalya tarifine de göz atın.

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Narenciye sosu için 

Narenciye Soslu Sardalya Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sardalyaları kafaları ile birlikte ya da arzuya bağlı olarak kafasız şekilde ayıklayıp temizleyin. 
  2. Balığı pişireceğiniz kabın alt kısmına tereyağı küplerini yerleştirin ve üzerine soğan dilimlerini ekleyin. Ardından balıkları belirli bir hizaya göre tavaya dizin.
  3. Üzerine maydanoz ve sarımsağı ilave edip tuz ve karabiber ekleyin. Daha sonra zeytinyağını eşit şekilde gezdirin ve suyunu ilave edin. 
  4. Narenciye sosu için limon ve portakalın suyunu sıkın, kabuklarını rendeleyin. Zeytinyağı ve taze kekik ile birlikte bir blender yardımıyla sosu karıştırın.
  5. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra sosu 30 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin.
  6. Dinlendirdiğiniz sosu balığın üzerinde gezdirin ve orta ateşte yaklaşık 25 dakika pişirdikten sonra sıcak olarak servis edin. 

Tarif Kategorileri

Ana Yemek Tarifleri Akşam Yemeği Fırın Yemekleri Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut