Şef Yılmaz Öztürk’ten davet sofralarınız için güzel bir ana yemek seçeneği.. Levrek ve yeşil mercimek ile hazırlanan bu yemeği, baby patateslerle süsleyebilirsiniz.
Isıtılmış tencereye zeytinyağı ilave edin ve kuru soğanı ekleyerek 2 dakika kavurun. Daha sonra sarımsağı koyun ve kısık ateşte kavurmaya devam edin. Soğan yumuşadıktan sonra mercimeği tencereye ilave ederek 5 dakika daha kavurun. Havucu ekleyin ve üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ile baharatları ilave ettikten sonra tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Bebek patatesleri, 1 cm kalınlığında ve halka halka keserek yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 7 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve levrek filetolarını, derisi üstte kalacak şekilde istediğiniz baharatları kullanarak tatlandırdıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırının kızartma ayarında 20 dakika pişirin.
Tereyağını kullanımdan 5 dakika kadar buzdolabının buzluk kısmına koyun.
Limeların kabuğunu çok ince rendeledikten sonra suyunu sıkın.
Pişen mercimeğin içine bebek patates dilimlerini ekleyin ve lime suyu ile kabuk rendesini ilave edin. Daha sonra tereyağını mercimeğin içine koyarak bir kaşık yardımıyla karıştırın.
Büyük yayvan bir kase veya borcam içerisine mercimek yahnisini koyun ve üzerine levreği ilave ederek sıcak servis edin.