SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio
Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio
Güncelleme tarihi:
24 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
20 dakika
Kaç Kişilik:
2 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio Tarifi İçin
Malzemeler
Malzemeler
1 dil balığı
1 diş sarmısak
1 dal taze feslegen
1 dal taze kekik
Tuz ve tane karabiber
Sos için
500 gr mandalina
5 gr mayonez
1 gr tuz
Birkaç damla limon suyu
Mandalina Soslu Dil Balığı Carpaccio
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Keskin bir bıçak yardımıyla dil balığından iki parça fileto hazırlayın. Yıkayıp kurulayın.
Sarımsağın kabuğunu soyup rendeleyin. Kekik ve fesleğeni incecik kıyıp sarımsakla karıştırın.
Hazırladığınız bu karışımı filetoların üzerine sürün. Tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin.
Filetoları rulo şeklinde yuvarlayarak streç folyoya sarın. Buzlukta 3 gün bekletin.
Mandalina sosu için, mandalinaların suyunu sıkın. Tencereye alıp mandalina suyu koyulaşana kadar kaynatın.
Soğuduktan sonra limon suyu, tuz ve mayonezi ekleyip karıştırın. Rulo filetoları incecik dilimleyip yanında mandalina sosuyla birlikte servis yapın.
Farklı bir tarif önerisi için,
tavada dil balığı
na göz atabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Balık Yemekleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut