Levrek Sarma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Levrek Sarma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kreması için

Levrek Sarma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levrekleri boylamasına ortadan ikiye kesip kılçıklarını çıkarın. Burger peynirleri, pazı yaprakları ve somon dilimlerini doğrayıp harmanlayın. Kırmızı pul biber ilave edin.
  2. Balıkların içlerini zeytinyağı ile yağlayıp tuz serpin. Balıkların içine hazırladığınız karışımdan paylaştırıp kuyruğundan başlayarak irice sarın.
  3. Ahşap çubuklarla tutturup, zeytinyağını ısıttığınız tavada üzeri kapalı olarak pişirin.
  4. Kreması için süt, krem peynir, limon suyu ve kremayı sos tenceresinde birkaç dakika pişirin.
  5. Balıkları ocaktan almadan iki dakika önce sosunu ilave edip ocağın altını kapatın.
  6. Servis tabağına alıp, kırmızı pul biber serperek servis yapın.
  7. Levrek sarmayı, içine su dolu tencerenin üzerine buharda pişirme aparatı yerleştirerek de pişirebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Levrek Tarifleri Kızartma Tarifleri Sarma Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut