Levrek Izgara
Hazırlanma Süresi : 12 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Izgarada pişireceğiniz levrekler için, nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz. Hazırsanız, levrek ızgara nasıl yapılır birlikte görelim.

Levrek Izgara Tarifi İçin

Malzemeler

Levrek Izgara

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Levreklerin pullarını ve içini temizleyip yıkayın. Kağıt havlu ile kurulayın. İçine ve üzerine zeytiniyağı sürüp ızgarada pişirin.
  2. Sarımsağın kabuğunu soyup kıyın. Süzme yoğurt, kıyılmış dereotu ve sarımsağı bir kaseye alıp karıştırın. Patlıcanları yıkayıp kurulayın.
  3. Bıçak ucuyla birkaç yerinden delip fırında közleyin. Patlıcanlar yumuşadıktan sonra uzunlamasına kopmayacak şekilde kesip içine hafifçe zeytinyağı, birkaç damla limon suyu ve tuz ekleyip karıştırın.
  4. Patlıcanların içine süzme yoğurdu paylaştırın. Patateslerin kabuğunu soyup haşlayın. Patatesler yumuşadığında uzunlamasına dörde kesip baharat eklenmiş zeytinyağında 2-3 dakika çevirerek pişirin.
  5. Izgarada pişirilmiş levreği servis tabağına alın. Patlıcan ve patatesi ekleyip sıcak servisi yapın. Afiyet olsun.

Nefis güveçte levrek tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Et Tarifleri Balık Yemekleri Levrek Tarifleri

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut