Kum Midyesi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İspanyol mutfağından dünyaya yayılan kum midyesinin orijinal adı 'almejas en salsa' olarak bilinir. Soslu istiridye anlamına gelen bu yemek, istiridye, sarımsak ve maydanoz karışımı ile hazırlanır. Hem görünümü, hem de dikkatleri üzerine çeken bu yemeği evde hazırlamak için, tarif detaylarına geçebiliriz.

İspanyol usulü paella ve empanadas tarifine de göz atabilirsiniz.

Kum Midyesi Tarifi İçin

Malzemeler

Kum Midyesi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. İlk önce midyeleri güzelce temizleyin. Bunun için 20 dakika soğuk su dolu bir kasede bekletin.
  2. Daha sonra midyeleri teker teker alın ve dış kabuğunu ıslak havlu veya fırça yardımıyla temizleyin.
  3. Temizlediğiniz midyeleri su dolu başka bir kaba aktarın.
  4. büyük bir tavayı ocağa alın ve zeytinyağı gezdirin. Üzerine doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanları karamelize oluncaya kadar, yaklaşık 5 dakika, pişirin.
  5. Daha sonra pul biber ve sarımsağı ekleyin. Sarımsak karamelize olmaya başlayana kadar, ortalama 3 dakika daha, pişirmeye devam edin.
  6. Üzerine unu ilave edin ve unu zeytinyağında pişirmek için kaşık kullanın. Bu karışımdan bir macun oluşmalıdır.
  7. Ardından bir bardak su, tuz, karabiber ve beyaz şarabı ekleyerek ocağın ateşini yükseltin.
  8. Un pişip sos kalınlaşıncaya kadar karıştırmaya devam edin.
  9. Doğradığınız maydanozları ve istiridyeleri ekleyin. Sosun kaynamaya başlaması için ocağın altını kısın.
  10. İstiridyeler açılana kadar pişmeye bırakın. İstiridyeler açıldıkça midyeleri çıkartın.
  11. Tüm istiridyeler yemekten çıkarıldığında, azaltmak için sosu pişirmeye devam edebilirsiniz.
  12. Hepsi bittiğinde, midyeleri kaseye koyun. Üzerine sosu dökün ve maydanozla süsleyin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut