Körili Karides
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Köri, serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanarak tazeliğini korur. Köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen Hindistan ve Güneydoğu Asya kökenli bir baharat türü. Hazırsanız, köri soslu karides nasıl yapılır birlikte görelim.

Körili Karides Tarifi İçin

Malzemeler

Körili Karides

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Sarımsağı rendeleyip zeytinyağında karideslerle birlikte soteleyin. Köri, tuz ve limon suyunu ekleyip karıştırın. Un ilave edin ve 1-2 dakika daha pişirin.
  2. Ocaktan alıp kremayı ekleyin ve karıştırarak tekrar kısık ateşe alın.
  3. İnce doğranmış taze soğanları ve kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırdıktan sonra yanında pilavla sıcak servis yapın.

Tereyağ ve sarımsakla tatlandırılan nefis karides güveç tarifini de listenize ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut
Izgara lüfer
Goan fish curry
Buharda çipura