- İlk olarak zeytinyağını yapışmaz yüzeyli tavada ısıtın. Üzerine ince ince kıydığınız sarımsak, limon kabuğu rendesi ve küp doğradığınız kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
- Karışıma sardalyaları ilave edip 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanozu da ekleyerek karıştırın ve 1-2 dakika daha pişirip ocaktan alın.
- Ekmek dilimlerini ayrı bir tavada kızartın ve sardalyaları ekmek dilimlerinin üzerine paylaştırın.
- Sosu için; kabuğu soyulmuş avokadoyu küçük bir kasede ezin. Kalan malzemeleri ilave edip iyice karıştırın ve sardalyalı ekmeklerin yanına ekleyin.
- Kızarmış ekmek diliminde sardalyaları, yanına çok yakışan humus ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalyanın Püf Noktaları Nelerdir?
- Balığın ve diğer malzemelerin taze olmasına özen gösterin.
- Sardalyaları pişirmeden önce pullarını temizleyip kılçıklarını ayırın. Pişirmeden önce tuza batırın ve durulayın. Bu sayede daha kolay pişecektir.
- Kızartma işlemi için mutlaka zeytinyağı kullanın. Balıklar çok yağlı olursa, pişirme işleminin ardından kağıt havluda bekletebilirsiniz.
- Fazla kalan sardalyaları pişirmeyin. Bunun yerine tuz ile marine edin ve kapalı bir kaba yerleştirin. Bir hafta boyunca buzdolabında saklayabilirsiniz.
- Pişen sardalyaları ekmek üzerine aldıktan sonra üzerine limon sıkın.
1 Porsiyon Kızarmış Ekmek Diliminde Sardalya Kaç Kaloridir?
Standart malzemelerle hazırlanan sardalyanın bir porsiyonu, yaklaşık 200 kaloridir. Yağ oranı düşük olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.
Akşam yemekleri için hem sağlıklı, hem de pratik tarifler hazırlamak istiyorsanız, birbirinden farklı çeşitleriyle sunulan balık yemeklerine göz atabilirsiniz.