İnce bulguru ağzı kapanabilir bir kaba alıp üzerini geçmeyecek kadar kaynar su ilave edin ve kapağını sıkıca kapatın. 20 dakika bekletin. Patatesin kabuğunu soyup haşlayın. Haşlanan patates ve portakalın kabuğunu bulgurun içine rendeleyin. 10 dakika yoğurun. Macun kıvamına gelince kırmızı toz biber (tatlı) ve tuzla tatlandırıp bir streç filmin üzerine ince bir tabaka halinde yayın. Kiviyi bir kaba ufak küp şeklinde doğrayın. Üzerine beyaz peyniri rendeleyin. Ceviz ve fesleğeni ekleyin. Bu karışımı açılan bulgur kekinin ortasına yerleştirin ve streç film yardımıyla rulo halinde sarın. Streç filmi çıkarın. Bulgur kekinin etrafını düzeltin ve yapışmaz yüzeyli tavada kızartın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarıp 180 dereceye ayarlı fırında 10 dakika kadar pişirin. Kremayı tavada ısıtın. Hafif kaynamaya başladığında yavaş yavaş tereyağını ilave edin. Limon suyunu sıkıp ekleyin. Limonun kabuğunu sosa rendeleyin. Tuzla tatlandırılıp kıvam aldıktan sonra ocaktan alın. Sarımsak, zencefil ve kişnişi ince kıyın. Deniz tarağını tuz ve taze çekilmiş karabiberle tatlandırıp sarımsaklı karışım, zeytinyağı ve limon suyuyla marine edin. İyice ısıtılmış yapışmaz yüzeyli tavada iki tarafını da ikişer dakika pişirin. Bulgur keki servis tabağına alın. Üzerine deniz taraklarını yerleştirin. Tereyağlı limon sosla birlikte servis yapın.