Kemik Üstü Sebzeli Dülger
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dülger balığı, boyu 50–60 cm’ye ulaşan dülger balığı üzeri kalın pullarla örtülü, detobur bir balıktır. İzmir-Antalya arası yörelerimizde Peygamber, Dikenli Peygamber Balığı olarak da tanınır. Eti lezzetlidir. Hazırsanız, kemik üstü sebzeli dülger tarifine başlayabiliriz.

Kemik Üstü Sebzeli Dülger Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Kemik Üstü Sebzeli Dülger

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Dülger balığının etlerini fileto şeklinde ayıklayın ve geniş bir kızartma tavasında ayçiçeği yağı ile kızartın.
  2. Kızaran balıkları kevgirle tavadan alın ve kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün. Ayrı bir tavada balığın kemiğini de kızartın.
  3. Mantarları ikiye kesin. Biberleri ince doğrayın. Sarımsakları ince kıyın. Tavada tereyağı ile hepsini 5 dakika kavurun.
  4. Kızarmış balığı ayrı bir tavaya alıp üzerine kiraz domates, pul biber, kekik, soya sosu ilave edip harmanlayın.
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Kızarmış kemiğin üzerine aktarıp dilediğiniz otlarla ve turpla süsleyip servis yapın.


Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut