Karidesli Mısırlı Fırın Mantar
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Karidesli Mısırlı Fırın Mantar Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

3 dal maydanoz50 gr rendelenmiş kaşarpeyniriTuz

Karidesli Mısırlı Fırın Mantar

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Mantarları yıkayıp enine dilimleyin. Bir tavada tereyağını kızdırıp mantarları 5-6 dakika soteleyin. Karidesleri haşlayıp süzün.

Tost ekmeklerinin her birini dörde keserek doğrayın. Soya yağını bir tavada kızdırıp tost ekmeklerini kızartın.

Beşamel sos için; margarini bir tavada eritip unu hafif kavurun. Sütü ilave edip hızlı hızlı karıştırın. 1-2 dakika pişirip tavayı ocaktan alın.

Mantar, tost ekmekleri, karides, hardal, tuz, karabiber ve mısırı bir kapta harmanlayıp fırın kabına alın. Beşamel sosu üzerine dökün ve rendelenmiş kaşarpeynir serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut