Kağıtta Hamsi
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Yaz kış demeden afiyetle yediğimiz hamsi, yenilebilir balık türleri arasında en küçüğüdür. Özellikle Karadeniz Bölgesi’yle özdeşleşen bu balık, hamsi buğulama, hamsili pilav gibi birbirinden lezzetli tariflerde kullanılır. Kağıtta hamsi ise Samsun mutfağıyla özdeşleşmiştir. Kağıdın içerisine yerleştirilen hamsiler, tavada pişirildikten sonra bol yeşillikli salata eşliğinde sunulur. Hazırsanız, kolayca yapabileceğiniz kağıtta hamsi tarifini sizlere sunuyoruz.  

Kağıtta Hamsi Tarifi İçin

Malzemeler

Kağıtta Hamsi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir kap içerisine yağ hariç tüm malzemeler eklenir.
  2. Hamsiyle güzelce karışması sağlanır.
  3. Yağlı kağıdı bir fırça yardımıyla yağlanır ve hamsiler dizilir.
  4. Kalan yağ hamsiler üzerine kaşıkla dağıtılır.
  5. Üzerine bir yağlı kağıt daha koyulur ve kenarları kıvrılır.
  6. Boyutuna uygun bir tavada pişirilir.
  7. Altı sık sık kontrol edilerek pişme durumu takip edilir. (Biraz kızardıktan sonra bir delik açın)
  8. Piştikten sonra servis edilir. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Yöresel Tarifler Balık Yemekleri Davet Yemekleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut