Hollandez Soslu Somon
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hollandez Soslu Somon Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Hollandez Soslu Somon

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Somonları fırın kabına yerleştirin. Tuz, karabiber ve zeytinyağının yarısını üzerine gezdirin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin.
  2. Kuşkonmazları yıkayıp demet haline getirerek bir ip ile bağlayın. Kaynayan suya limon suyu ve kuşkonmazları ekleyerek 4-5 dakika haşlayın.
  3. Arpacık soğanı küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsağı rendeleyip 1 dakika karıştırın.
  4. Haşlanmış kuşkonmazları ekleyerek yüksek ateşte soteleyin. Servis tabağına sotelenmiş kuşkonmazları yayıp somon balığını yerleştirin. Hollandez sosu üzerine gezdirin. Nar tanelerini serpip servis yapın.
  5. Hollandez yerine ev yapımı bir sos kullanmak istiyorsanız, nefis balık soslarından faydalanabilirsiniz.

Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen somon balığı sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, sofraları güzelleştirecek somonlu ve kremalı makarna tarifini notlarınız arasına ekleyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut