Hamsili Yufka Börek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Yufka Börek Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsili Yufka Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri ayıklayıp yıkadıktan sonra hafif tuzlayın. Yufkayı mutfak tezgahına yayıp 4’er cm’lik şeritler şeklinde kesin.
  2. Tereyağını eritin. Yufkaların üzerine tereyağını sürüp enine ikiye katlayın. Kendi ekseninde döndürerek çiçek şeklinde sarın.
  3. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine alıp 170 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Ayıkladığınız hamsilerin üzerine zeytinyağını gezdirip, yufkaların üzerine paylaştırın.
  4. Üzerlerine şerit şeklinde kestiğiniz kırmızıbiberleri yerleştirin. İsteğe göre limon dilimleri yerleştirip, sıcak fırında 15-20 dakika pişirin. İnce kıyılmış maydanoz ve kırmızı pul biber serpip servis yapın.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Balık Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Börek Tarifleri Fırın Yemekleri Hamsi Tarifleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut