Hamsili Tava Böreği
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Hamsili Tava Böreği Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartma için:

Sıvı yağ

Hamsili Tava Böreği

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Bol suda yıkayıp süzgece alın. Soğanı soyup robotta kıyın.
  2. Maydanozu ayıklayıp yıkayın ve süzün. Hamsileri, maydanozla birlikte robottaki soğana ilave edip tuz ekleyin ve kıyın. 
  3. Yufkaları 8-10 cm eninde şeritler halinde kesin. Uç kısımlarına hazırladığınız hamsili iç malzemeden 1 kaşık kadar ekleyip üçgen katlayarak sarın.
  4. Uç kısımlarını su ile ıslatarak yapışmasını sağlayın. Hazırladığınız börekleri kızgın yağa atıp iki taraflı kızartın. Kâğıt havlu üzerine çıkarıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.

Kahvaltı ve çay saatlerinde kolayca hazırlayabileceğiniz tava böreği tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Tarif Kategorileri

Börek Tarifleri Hamsi Tarifleri Kahvaltılık Tarifler

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut