SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Hamsi Sarma
Hamsi Sarma
Güncelleme tarihi:
19 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi :
35 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Hamsi Sarma Tarifi İçin
Malzemeler
2 yufka
Yarım kilo hamsi
6 taze soğan
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Zeytinyağı
Hamsi Sarma
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Kolayca uygulanabilen balık tarifleri arasında iyi bir seçim. Balıkları kılçıklarıyla birlikte ayıklayın.
Soğanları iri doğrayın. Maydanoz, dereotu ve naneyi ince kıyıp hepsini birlikte harmanlayın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
Bir yufkayı ikiye katlayıp mutfak tezgahına yayın. Yufkanın düz kenarına hazırladığınız harçtan uzunlamasına yayın.
Yufkanın iki kenarından tutarak geniş yassı rulo şeklinde sarıp kenarlarını su veya yumurta akı ile yapıştırın. 5’er cm kesip, kızgın yağda kızartın.
Kıvırcık maydanoz ve kiraz domatesle süsleyip sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Hamsi Tarifleri
Sarma Tarifleri
Balık Yemekleri
Benzer Tarifler
Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut