Hamsi Buğulama
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan hamsi; çorba, pilav, yemek ve tatlı yapımında kullanılır. Ülkemizde en fazla görünen ve tüketilen balık hamsidir. Protein deposu olarak bilinen bu besin, kas ve kemik gelişimini destekler. Bununla birlikte içeriğindeki omega 3 yağı sayesinde beynin gelişmesini, güçlenmesini ve korunmasını sağlar. Kan basıncını düzenlerken, kalpte oluşabilecek ritim bozukluklarını önler. Bu nedenle ayda bir kez tüketilmesi gerekir. Malzemeleriniz hazırsa, sofraların lezzetini arttıracak tavada hamsi buğulama tarifine başlayabiliriz.

1 Porsiyon Hamsi Buğulama Kaç Kaloridir?

Zihinsel gelişimin en önemli destekçilerinden olan balık yemekleri sizin de damak zevkinize hitap ediyorsa, Ege ve Akdeniz mutfağının favorisi haline gelen karides güveç tarifine göz atabilirsiniz. Balık pişirmenin püf noktaları hakkındaki yazımızı okumayı unutmayın.

Hamsi Buğulama Tarifi İçin

Malzemeler

Hamsi Buğulama

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını ayıklayın. Bol suda bir kaç kez yıkayıp süzgece alın.
  2. Domates, soğan ve limonları ince halkalar halinde dilimleyin. Maydanozu yaprak yaprak ayırın.
  3. Hamsileri derin bir kaba alın. Sıvı yağ, tuz ve karabiber ekleyip iyice karıştırın. Hamsileri düz tabanlı bir tencereye düzgün şekilde dizin.
  4. Üzerine domates, limon ve soğan halkalarını değişimli olarak yerleştirin. Üzerine maydanoz yapraklarını serpiştirip 2 çay bardağı suyu ilave edin.
  5. Kapağı kapalı olarak orta ateşte 15 dakika pişirin ve 5-6 dakika dinlendirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Hamsi buğulamayı, barbunya pilaki ve fava ile birlikte servis edebilirsiniz.

  Püf Noktası
  • Hamsileri temizlerken önce baş kısımlarını, ardından kılçıklarını çıkartın.
  • Hamsilerin lezzetini arttırmak için, temizledikten sonra tuzlayın ve 20 dakika dolapta bekletin. Ardından bol su ile durulayın pişirmeye başlayın.
  • Pişirme esnasında oluşan kokuyu azaltmak için, balıkların üst kısımlarına defne yaprağı ekleyin.
  • Pişirdiğiniz balıkları servis etmeden önce, birkaç damla limon sıkın.

Tarif Kategorileri

Hamsi Tarifleri Farklı Et Yemekleri Türk Mutfağı Yemekleri Balık Yemekleri Et Tarifleri Fırın Yemekleri Karadeniz Mutfağı Yemekleri Yöresel Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut