Tereyağını bir tavada eritip dolmalık fıstıkları
renkleri hafif dönünceye kadar 2-3 dakika
kavurun. Enginar kalplerini ilave edin. Tuz ile
tatlandırıp 7-8 dakika soteleyin. Aynalı sazan
balıklarını geniş bir tencereye alın. Üzerini 4
parmak geçecek kadar su ilave edin. Tuz ve
karabiber ile tatlandırıp 5 dakika kadar haşlayın.
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilınan
balıkların derisini temizleyip yağlı kağıt serili
fırın tepsisine alın. Üzerini dolmalık fıstıklı
ve enginarlı harç ile kaplayıp tuz ile tatlandırın.
Üzerine beyaz şarap sirkesini gezdirin
ve üzerini yağlı kağıt ile kapatın. Önceden ısıtılmış
280 derece fırında üzeri kapalı olarak
10 dakika pişirin. Üzerini açıp 15 dakika daha
pişirip fırından alın. Sıcak servis yapın.