Çiğ Balık Tatlandırmaları
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çiğ Balık Tatlandırmaları Tarifi İçin

Malzemeler

Çiğ Balık Tatlandırmaları

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Üçgen kesilmiş yufkaların üzerine çırpılmış yumurta akı sürüp çöreotu serpin. Hafifçe yağlanmış metal külâh kalıplara sarın. 
  2. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Fırından alın ve soğuduktan sonra yufkaları kalıplardan çıkarın.
  3. Levreği minik küpler halinde kesin. Kıyılmış ıhlamur yaprağı ve taze kişniş otuyla karıştırıp külâhlardan birine doldurun.
  4. Som balığını minik küpler halinde kesip hardal ve portakal suyu ile karıştırın. İkinci külâha doldurun.
  5. Deniz tarağını minik küpler halinde kesip kırmızıbiber, frenk soğanı, zencefil sirkesi ve pirinci bir kâsede karıştırın. Üçüncü külâhın içine doldurup servis yapın.

Tarif Kategorileri

Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut