Beğendili Levrek
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Beğendili Levrek Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Beğendi için

Kızartmak için

Beğendili Levrek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yapışmaz yüzeyli bir tavada tereyağını eritin. Unu ilave ederek rengi hafif pembeleşinceye ve kokusu iyice çıkana kadar kavurun.
  2. Sütü ilave edilerek karıştırın. Közlenmiş patlıcanları küp şeklinde doğrayarak karışıma ilave edin. Tuzunu da ilave ederek 5 dakika pişirin.
  3. Ocaktan aldığınız beğendiyi servis tabağına alın. Pulu alınmış levrek balığını iri parçalara ayırarak üzerine çizikler atın. Tavada Ayçiçek yağını kızdırın.
  4. Balık etlerini kızgın yağda kızartın ve kenara alın. Arpacık soğan ve çeri domatesleri de yağda kızartın.
  5. Servis tabağına önce beğendi daha sonra levrek ve kızarmış domates ve arpacık soğanı ilave ederek servis yapın.

Tarif Kategorileri

Kızartma Tarifleri Balık Yemekleri Levrek Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Goan fish curry
Buharda çipura
Tahin soslu levrek
Fırında çinekop
Fiskegrateng
Air fryer'da palamut