Barbun
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Halk arasında barbun ismiyle bilinen barbunya balığı, omega 3 bakımından çok zengindir. Ege ve Akdeniz'de bulunan barbun, Temmuz'dan Ekim ayının sonuna kadar tüketilir. Göz sağlığına olumlu etkileri olan barbun, hücrelerin yenilenmesine de katkıda bulunur. Sinir sistemini güçlendirerek psikolojik hastalıklara yakalanma riskini de düşürür. Peki, barbun yemeği nasıl yapılır? Şef Melda Farimaz'dan lezzetiyle sofralarınızı şenlendirecek nefis barbun tarifi.

Farklı tatlar denemek için barbun buğulama ve barbunya köftesi tarifine göz atın.

Barbun Tarifi İçin

Malzemeler

Sebze demeti için

Süslemek için

Barbun

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Izgara için kömür ateşini yakın. Balığı orta ısıda pişireceğimiz için ateşin harının geçmesi lazım. 
  2. Sebzeleri arzu ettiğiniz şekilde doğrayın. Tencerede kaynayan suya deniz tuzu, karabiber, zeytinyağı ve limon suyunu ekledikten sonra sırasıyla; patates, havuç, brokoli ve biberi ilave ederek haşlayın. 
  3. Barbunları ayıklayın ve pullarını temizleyin. Nazik bir şekilde yıkadıktan sonra kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  4. Her tarafına tuz ve karabiber serpip yağladıktan sonra orta ısıdaki ızgarada çevirerek pişirin. 
  5. Barbun ve sebzeleri servis tabağına alın. Yabani roka ve bezelye filizi ile süsleyerek servis edin.

ŞEFİN NOTU

  1. Barbun balığını kızartmak yerine ızgarada pişirin. Izgaraya koymadan önce kağıt havlu ile iyice kurulayın. Islak olursa ızgaraya yapışır. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Davet Yemekleri Özel Günler Balık Yemekleri

Benzer Tarifler

Tavada lüfer
Arroz de marisco
Cazuela de mariscos
Jumbo güveç
Lipsoz balığı
Izgara palamut