Kimyonlu Ve Soğanlı Fava
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 17 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kimyonlu Ve Soğanlı Fava Tarifi İçin

Malzemeler

Kimyonlu Ve Soğanlı Fava

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Baklaları su dolu bir tencereye alıp 8 saat bekletin. Suyunu değiştirip 10 dakika haşlayın. İkinci kez süzüp teker teker kabuklarını soyun.
  2. Baklaları yeniden bir tencereye alıp 10 bardak su ekleyin. Kısık ateşte 1-2 dakika boyunca karıştırarak haşlayın.
  3. Baklalar yumuşamaya başlayıp püre kıvamına gelinceye kadar arara ara karıştırarak haşlayın. Servis tabağına alıp soğumaya bırakın.
  4. Kimyonu küçük bir tavaya alıp 4-5 dakika kavurun. Bir çorba kaşığı zeytinyağı ekleyip 1 dakika kızartın.
  5. Soğanı soyup ince kıyın. Tuzla karıştırıp tuz ve kimyonla birlikte favanın üzerine yayın. Geri kalan zeytinyağını da üzerine döküp dilimleyerek soğuk servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, yemeklerin yanında sunabileceğiniz pratik fava tarifini de deneyebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Salata ve Meze Tarifleri Vejetaryen Yemekleri Yunan Mutfağı Yemekleri Meze Tarifleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Bougatsa
Saganaki
Gemista
Yunan salatası
Soğan mücveri
Kavala usulü midyeli pilav