Kavala Usulü Midyeli Pilav
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Kavala Usulü Midyeli Pilav Tarifi İçin

Malzemeler

Kavala Usulü Midyeli Pilav

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Midyeleri yıkayın. Bir tencereye alarak yarım bardak su ve bir limonun suyuyla 4-5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp bir kenara alın.
  2. Sivri biberi ince kıyın. Sarımsağı ezin. Domates rendesi sivribiber, sarımsak ve tereyağını bir tencereye alıp kısık ateşte 6-7 dakika pişirin.
  3. 6.5 bardak su ve tuz ekleyip karıştırın. Su kaynamaya başlayınca pirinci ve midyeleri ekleyip suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  4. Pilav pişince üzerini pamuklu bir bezle kapatıp 5-10 dakika dinlendirin. Sıcakken üzerine bol karabiber serperek servis yapın.
    Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan midyeli pilav tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Yunan Mutfağı Yemekleri Pilav Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri

Benzer Tarifler

Bougatsa
Saganaki
Gemista
Yunan salatası
Soğan mücveri
Kimyonlu ve soğanlı fava