Senbei
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Japon pirinç krakeri olarak bilinen senbei, eşit boyutlarda sunulan bir atıştırmalıktır. Japonya'nın sokak lezzetleri içinde yer alan senbei, genellikle hafif bir tatlılık içerir. Ancak soya sosu aromasını her ısırıkta fark edebilirsiniz. Bu çıtır ve lezzetli Japon pirinç krakerlerini susamlı ve çörek otlu da yapabilirsiniz. Malzemeler hazırsa, Japon usulü senbei tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için Japonya'nın sokak lezzetlerine göz atın.

1 Porsiyon Senbei Kaç Kalori?

100 gramlık bir porsiyon senbei, yaklaşık 190 kalori değerindedir.

Senbei Tarifi İçin

Malzemeler

Senbei

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinç unu, pişmiş pirinç, tuz ve yağı mutfak robotunda iyice öğütülene kadar çekin.
  2. Düşük hız moduna alın karışım hafif ıslak ve ufalanana kadar suyu yavaşça ekleyin.
  3. Hamur haline getirmek için yoğurmaya başlayın.
  4. Hamuru elinizle 2 eşit büyüklükte yuvarlayın.
  5. İki yağlı kağıdın arasına alıp oklava yardımıyla tezgahta açın.
  6. Açtığınız hamuru bir kurabiye kalıbı veya başka bir dairesel nesne ile kesin.
  7. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip kestiğiniz hamurları pişirme kağıdının üstüne alın.
  8. Önceden ısıttığınız 190 derecelik fırında senbei kahverengileşene kadar yani 10 dakika pişirin.
  9. Fırından çıkarın ve bir dakika soğumaya bırakın. Daha sonra soya sosunu fırçayla senbei’nin üzerine sürün.
  10. Senbei servise hazır. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi

Senbei'nizi sıcak bir fincan yeşil çay ile servis edin.

  Püf Noktası
  • Senbeiyi fırında kontrollü bir şekilde pişirmelisiniz.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Atıştırmalık Japon Mutfağı Yemekleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Okonomiyaki