Kushikatsu
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kushiage olarak da bilinen Kushikatsu, deniz ürünlerinin, etlerin, sebzelerin ve diğer malzemelerin bir şişin üzerine dizilerek panko ekmek kırıntılarına bulanması ve derin yağda kızartılmasıyla hazırlanır. Atıştırmalık olarak sunulan kushikatsu, Japonya'nın her yerinde, özellikle de ortaya çıktığı Batı Japonya'da bulunan çok popüler ve yaygın bir sokak yemeğidir. Malzemeler hazırsa, kushikatsu tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Japonya sokak lezzetlerine göz atın.

1 Porsiyon Kushikatsu Kaç Kalori?

1 porsiyon kushikatsu 818 kaloridir.

Kushikatsu Tarifi İçin

Malzemeler

Kushikatsu hamuru için:

Kushikatsu sosu için:

Kushikatsu

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kushikatsu sosu için tüm sos malzemeleri küçük bir kasede birleştirin iyice çırpın. Hazırladığınız şiş miktarına göre sos malzemelerini ihtiyacınız kadar çoğaltın.
  2. Küçük bir tencerede suyu kaynatın. Bıldırcın yumurtalarını kaynayan suya yavaşça bırakın. 3 dakika pişirin ve soğuması için buzlu suya aktarın. Yumurtaları soyun ve bir kenara alın.
  3. Malzemeleri lokma büyüklüğünde kesip dilimleyerek hazırlayın.
  4. sosisi ve bıldırcın yumurtasını dikkatlice şişleyin.
  5. Malzemeleri şişe dizikten sonra kızartmaya hazır bir şekilde tepsiye dizin.
  6. Şişleri batıracağınız hamuru hazırlamak için öncelikle yumurta ve suyun ¾’ünü birlikte çırpın, yavaş yavaş unu ve ardından kalan suyu ekleyin. Hamur akıcı fakat biraz kalın olmalıdır.
  7. Tüm şiş malzemelerini hamurla kaplayın, ardından panko kırıntılarıyla kaplayın.
  8. Kızartma yağını derin bir tavada ısıtın.
  9. Çıtır çıtır ve altın rengi kahverengi olana kadar derin yağda kızartın.
  10. Kushikatsu'yu sosuyla servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kushikatsuyu hazırladığınız sos ve pilav eşliğinde servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • İnce bir kaplama isterseniz pankonyu mutfak robotundan çekerek inceltebilirsiniz.
  • Karideslerin kuyruklarını kesin, böylece derin yağda kızartıldığında kesilen yerden hava çıkar ve yağın sıçramasını önler. 

Tarif Kategorileri

Tavuk Yemekleri Kızartma Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Manju
Senbei
Okonomiyaki