Beef Massaman Curry
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Beef massaman curry, dana eti ile hazırlanan özel bir yemektir. Yapımında biftek, hindistan cevizi sütü ve baharatların kullanıldığı beef massaman, Tayland başta olmak üzere Uzakdoğu ülkelerinde oldukça meşhurdur. Protein bakımından zengin olan bu yemek, genelde yasemin pirinci ile birlikte sunulur. Hazırsanız, Tayland mutfağından sofralarımıza uzanan beef massaman curry nasıl yapılır birlikte görelim.

Farklı kültürleri denemek isteyenler için acılı tteokbokki ve beef stroganoff tarifini öneriyoruz.

Beef Massaman Curry Tarifi İçin

Malzemeler

Beef Massaman Curry

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle fırını 200, fanı 180 dereceye ayarlayın.
  2. Tuzsuz fıstıkları fırın tepsisine dizerek 5 dakika fırında kızartın.
  3. Ardından oda sıcaklığında soğuması için bekleyin. Tamamen soğuduğunda kabaca doğrayın.
  4. Büyük kapaklı bir güveç kabına 2 yemek kaşığı hindistan cevizi sütü dökün ve ısıtın.
  5. Üzerine köri hamurunu ekleyerek yaklaşık 1 dakika kızartın.
  6. Daha sonra büyük parçalı biftekleri ekleyin ve karıştırın. Bu şekilde mühürlenene kadar pişirin.
  7. Patates, soğan, şeker, demirhindi ezmesi, yer fıstığı, balık sosu ve kalan hindistan cevizi sütünü ayrı bir kapta karıştırın.
  8. Bu karışımı etlerin üzerine ekleyerek yaklaşık 2 saat kadar pişirin.
  9. Pişen eti servis tabaklarına alın. Üzerine ince dilimlenmiş kırmızı biber, kavrulmuş yer fıstığı ve yasemin pirinci ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Kırmızı Et Yemekleri Et Tarifleri Uzakdoğu Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Beef tataki
Dragon tail roll
Yakisoba
Kushikatsu
Manju
Senbei