Pambazo
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Pambazolar, ekmeğin lezzetli salsa sosuna batırılmasıyla yapılan, kendine özgü kırmızı renkli ekmekleriyle ünlü Meksika sandviçleridir. Bu popüler sokak yemeği, patates ve et karışımıyla doldurulur ve üzerine genellikle marul, Meksika kreması, salsa ve kırmızı soğan turşusu eklenir. Tüm bu malzemeler bir araya gelerek inanılmaz derecede lezzetli bir sandviç elde edilir. Malzemeler hazırsa, pambazo tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için Meksika yemeklerine göz atın.

1 Porsiyon Pambazo Kaç Kalori?

1 porsiyon Pambazo 410 kaloridir.

Pambazo Tarifi İçin

Malzemeler

Salsa sosu için:

Pambazo için:

Üzeri için:

Pambazo

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Küp küp doğradığınız patatesleri sıcak su dolu bir tencereye koyun ve orta ateşte pişirin.
  2.  Patatesler pişerken yumuşaması için şili biberlerini sıcak su dolu bir kaseye koyun.
  3.  İnce dilimlenmiş dana etini bir tavada yüksek ateşte 7-8 dakika pişirin. 
  4. Haşlanan patatesleri süzüp tavada pişirdiğiniz et ile birleştirin ve karıştırın. 
  5. Ayıklayıp çekirdeklerini çıkardığınız şili biberlerini, sarımsak, karabiber ve tuzu rondodan geçirin. 
  6. Rondodan geçirdiğiniz sosu bir süzgeç yardımıyla süzün ve bir kaseye alın. 
  7. Telera ekmeklerini yağlayıp kızdırdığınız tavada ısıtın ve çıtır çıtır olmasını sağlayın. 
  8. Telera ekmeğinin arasına bir fırça yardımı ile salsa sosunu sürün.
  9.  Pambazo'yu tamamlamak için, her kızartılmış ekmeğin arasına pişirdiğiniz dilimlenen dana etini ve patatesi koyun. 
  10. Ardından üzerine kıyılmış marul, ekşi krema, peynir ve soğan turşusu ilave edin.
  11.  Hazırlamış olduğunuz Pambazo servise hazır, afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Bu yemekte içi kabarık ve yumuşak, dışı altın sarısı ve çıtır olan telera ekmeği kullanılıyor, Telara ekmeği bulamıyorsanız içi yumuşak ama katı olan başka bir ekmek bulun. Üstteki doku doku bakımından pürüzsüz olmalıdır.
  • Telera ekmeğinin içini değil sadece üst ve alt kabuğunu sosla fırçalamanız gerekmektedir.
  • İnce dilimlenmiş dana eti yerine tavuk fileto da kullanabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Meksika Mutfağı & Meksika Yemekleri Patatesli Tarifler Sandviç Tarifleri

Benzer Tarifler

Somon taco
Sopa Tarasca
Taco al Pastor
Meksika Lazanyası
Taquitos
Nachos