SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Solento Usulü Fettuccine
Solento Usulü Fettuccine
Güncelleme tarihi:
24 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Solento Usulü Fettuccine Tarifi İçin
Malzemeler
Yarım su bardağı sızma zeytinyağı
1 paket fettuccine
1 soğan
1 kereviz
1 havuç
3 diş sarımsak
200 gr nohut
1.5 su bardağı su
1 tutam kuru biberiye
2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
Tuz
Karabiber
Solento Usulü Fettuccine
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Soğanı soyup rendeleyin. Kereviz ve havucu temizleyip rendeleyin. Sarımsakları soyup ezin. Büyük bir tavada zeytinyağını ısıtın.
Soğan, kereviz, havuç ve sarımsağı ekleyip yumuşayıncaya kadar soteleyin. Nohut, biberiye ve tuzu ilave edin.
Tavaya 1.5 bardak suyu ekleyin. Karışım sos kıvamına gelinceye kadar hafif ateşte 8 dakika pişirin.
Fettuccine’yi tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. Hazırladığınız sos ve maydanozla harmanlayın. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Sos Tarifleri
İtalyan Mutfağı Yemekleri
Makarna Tarifleri
Bakliyat Tarifleri
Pilav ve Makarna Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Benzer Tarifler
Ev yapımı passatelli
Sopa de crema
Air fryer'da lazanya
Tortelli di patate
Karides Scampi
Spagetti Carbonara