Polpo Alla Luciana
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağından yayılan polpo alla luciana, Napoli'nin Santa Lucia bölgesiyle özdeşleşen bir yemektir. Yapımında ahtapot, domates ve sarımsak kullanılır. Malzemeler hazırsa, İtalyan usulü polpo alla luciana tarifi için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için İtalyan yemeklerine göz atın.

Polpo Alla Luciana Tarifi İçin

Malzemeler

Polpo Alla Luciana

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Ahtapotu temizleyin ve ızgarada 15 dakika pişirin. Eğer haşlama usulüyle yapacaksanız, tencerede 2 saat boyunca kısık ateşte pişirmeniz gerekir.
  2. Pişen ahtapotu dilimleyin ve kenara alın. Bir tavada zeytinyağını ısıtın.
  3. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve doğranmış biberleri ekleyerek kavurun.
  4. Ardından küp küp doğradığınız domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Karışımı 15 dakika pişirin.
  5. Üzerine dilimlenmiş ahtapotları ilave edin ve güzelce karıştırın.
  6. Hazırladığınız polpo allay lucianayı servis tabağına alın. Üzerine limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Balık Yemekleri Davet Yemekleri MasterChef Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Ev yapımı passatelli
Sopa de crema
Air fryer'da lazanya
Tortelli di patate
Karides Scampi
Spagetti Carbonara