Kuşkonmazlı Risotto
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

İtalyan mutfağına özgü bir lezzet olan risotto, lezzetiyle dünyaya yayılan bir yemektir. Genellikle yapımında mantar kullanılır. Ödem atmaya yardımcı olmasıyla bilinen kuşkonmaz ise, özellikle hamilelik esnasında tüketilmesi gereken besinlerden biridir. Büyümeye ve gelişmeye destek olur. Peki, kuşkonmazlı risotto nasıl yapılır? Malzemeleriniz hazırsa, evde kuşkonmazlı risotto yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Alternatif olarak mantarlı risotto tarifine göz atmayı unutmayın.

Kuşkonmazlı Risotto Tarifi İçin

Malzemeler

Kuşkonmazlı Risotto

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuşkonmazları zeytinyağının yarısı ile iyice ovun. Izgarada kızartın. 8 tanesini ikişer cm uzunluğunda kesin.
  2. Diğer 8 tanesini ise 10 cm uzunluğunda kesin. Soya fasulyelerini tuz ve az miktarda toz şeker ile tatlandırılmış sıcak suda 2 dakika kaynatıp süzün.
  3. Zeytinyağını bir tencereye alın. İnce kıyılmış soğanı ekleyip soteleyin. Pirinçleri ilave edip yaklaşık 5-6 dakika kısık ateşte kavurun.
  4. Şarabı ekleyip sürekli aynı yönde karıştırın. Şarabı çekince sebze suyunun 1/4'ünü ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar bekleyin.
  5. 2 cm kesilmiş kuşkonmazları ve soya fasulyelerini ekleyin. Kalan sebze suyunu da aynı şekilde ekleyerek işlemi tekrarlayın.
  6. Ocağın altını kapatın. Parmesan peyniri ve tereyağını ekleyip hızlıca karıştırın. Uzun kesilmiş kuşkonmazlar ve hercai menekşelerle süsleyip servis yapın.

Tarif Kategorileri

İtalyan Mutfağı Yemekleri Akşam Yemeği MasterChef Tarifleri Pilav ve Makarna Tarifleri Pilav Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Ev yapımı passatelli
Sopa de crema
Air fryer'da lazanya
Tortelli di patate
Karides Scampi
Spagetti Carbonara