Air Fryer'da Lazanya
Selin Hıdır
74 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzetli lazanya, kıymalı sos ve eriyen peynir katmanlarıyla damakları şenlendiriyor. Önceden haşlanmış lazanya yapraklarıyla kısa sürede mükemmel sonuç almanızı sağlayacak bu tarif, hem zaman tasarrufu hem de lezzet sunuyor. İşte Air fryer'da lazanya tarifi:

Air Fryer’Da Tost Ekmeğinden Mini Pizzalar tarifi için göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Air fryer'da lazanya kaç kaloridir?

Bir porsiyon Air fryer'da lazanya 420 kaloridir.

Air Fryer'da Lazanya Tarifi İçin

Malzemeler

Air Fryer'da Lazanya

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir tavada zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Kıymayı ekleyin ve tamamen pişene kadar soteleyin. Domates püresini, fesleğeni, tuzu ve karabiberi ekleyip kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
  2. Pişen kıymalı karışıma ricotta peynirini ekleyip karıştırın. İsterseniz bir miktar mozzarella peynirini de ekleyebilirsiniz.
  3. Air fryer’ı 180 dereceye önceden ısıtın.
  4. Air fryer sepetinin tabanına bir miktar kıymalı sos koyun. Üzerine bir lazanya yaprağı yerleştirin. Ardından kıymalı karışım, mozzarella peyniri ve tekrar lazanya yaprağı ekleyin. Bu katmanı üç kez tekrarlayın. En üst kata mozzarella peynirini serpiştirin.
  5. Lazanyayı air fryer’a yerleştirin ve 20-25 dakika kadar pişirin. Peynirler eriyip hafifçe kızarana kadar bekleyin.
  6. Air fryer'da lazanya servise hazır. Lazanyayı 5-10 dakika dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın.
  Servis Önerisi
  • Taze fesleğen pesto sosu, lazanyanın yanında servis edebilirsiniz.
  • Üzerine taze fesleğen yaprakları serpiştirerek görsel bir zenginlik katabilirsiniz.
  • Servis sırasında üzerine rendelenmiş parmesan peyniri ekleyerek lezzet katabilirsiniz.
  • Limonata ya da taze sıkılmış meyve suyu. ile servis edebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Eğer kullandığınız lazanya yaprakları pişmemişse, haşlayarak kullanmak daha iyi bir sonuç verir. Bu, lazanyanın daha iyi pişmesini sağlar.
  • Her katmanda eşit miktarda sos, peynir ve lazanya yaprağı kullanmaya özen gösterin. Bu, tüm malzemelerin dengeli pişmesini sağlar.
  • Kıymalı sosun biraz sulu olması, lazanyanın kuru olmamasını sağlar. Gerekirse biraz su veya ekstra domates püresi ekleyebilirsiniz.
  • Mozzarella peyniri eridiğinde güzel bir doku verir. Parmesan veya beyaz peynir eklemek, ekstra lezzet katacaktır.
  • Pişirdikten sonra lazanyayı 5-10 dakika dinlendirin. Bu, dilimlenirken dağılmamasına yardımcı olur.

Tarif Kategorileri

Farklı Hamur İşi Tarifler Hamur İşi Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Makarna Tarifleri Tuzlu Hamur İşi Tarifleri