Dumpling
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 5 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dumpling, Çin mantısı olarak da geçer. Dışında ince yumuşak hamur, içerisinde soya soslu kıymalı harç ile lezzetli bir mantı. Dumpling için malzemeleriniz hazırsa tarifin detayları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için ramen noodlefried rice ve çin pilavı tariflerine göz atabilirsiniz.

Dumpling Tarifi İçin

Malzemeler

Hamuru için;

Harç için;

Dumpling

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hamur için olan malzemeler bir kapta birleştirilir, yoğurulur ve dinlendirmeye bırakılır. 
  2. Hamur dinlenirken iç harç hazırlanır. 
  3. Harç için olan bütün malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur. 
  4. Hamur incecik açılır ve yuvarlaklar kesilir. 
  5. İçerisine harç koyularak yarım ay şeklinde kapatılır. 
  6. Hamurlar kızartılır, servis edilir.
  7. Afiyet olsun. 


Püf Nokta

  1. İsteğe göre haşlanabilir ya da önce kızartılıp sonra haşlanarak tüketilebilir.

Tarif Kategorileri

Çin Mutfağı Tuzlu Hamur İşi Tarifleri Farklı Hamur İşi Tarifler Ana Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Mapo tofu
Kung Pao Tavuk
Chow Mein