Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Kartoffelsalat yani patates salatası tavuk suyunu içersine çekmiş patatesler ve soğandan oluşmaktadır. Almanlara özgü olan bu patates salatası tarifine bayılacaksınız. Malzemeleriniz hazırsa kartoffelsalat yani alman usulu patates salatası tarifinin yapım aşamaları aşağıda. 

Alternatif lezzetler için sirkeli patates salatasıpatatesli kabak yemeği ve patates salatası tariflerine göz atabilirsiniz.

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat) Tarifi İçin

Malzemeler

Alman Usulü Patates Salatası (Kartoffelsalat)

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Patatesleri bütün halde yumuşayana kadar kabuklarıyla birlikte tuzlu suda haşlayın. 
  2. Haşlanan patatesleri halka halka kesin. 
  3. Ilık patateslerin üzerine sıcak et, tavuk ya da sebze suyunu ekleyin. 
  4. Ayrı bir kapta ince doğranmış soğan, şeker, sirke, hardal, sıvıyağ ve karabiber eklenerek çırpılır.
  5. Patatesleri süzün ve hazırladığınız sos ile birleştirin. 20 dakika lezzetlerin iç içe geçmesine izin verin. 
  6. Frenk soğanı ile servis edin. 
  7. Afiyet olsun. 

Tarif Kategorileri

Patatesli Tarifler Salata Tarifleri

Benzer Tarifler

Donauwelle
Kohlrouladen (Alman Usulü Lahana Sarması)
Käsekuchen
Berliner
Himmel und Erde
Labskaus