Taze Otlu Frittata
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Frittata’mı, Tortilla’mı?

“Frittata”, İtalyan mutfağında yumurta ile hazırlanan, ocakta veya fırında pişirilen bir çeşit kalın omletin adıdır. İspanyol mutfağında yumurta ve patates ile hazırlanan ocak veya fırında pişirilen kalın omlete ise “tortilla” denir. Kısaca aralarındaki tek fark; patatestir. Tabii İtalyanlar frittatalarına patates ekleyince durum biraz karışabiliyor ve “Bütün patatesliler tortilladır ama bütün patates eklenmiş frittatalar tortilla değildir” gibi bir söylem hep dillerdedir. Gerçek olan tek şey; her ikisine de farklı malzemeler ilave ederek şahane lezzetler hazırlamak mümkün.

Alternatif olarak frittata ve sebzeli frittata tarifine de göz atın.

Taze Otlu Frittata Tarifi İçin

Malzemeler

Taze Otlu Frittata

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları hafifçe çırptıktan sonra içine kıyılmış taze otlar, bezelye, süt, tuz ve karabiberi ilave edin.
  2. Taze soğanı zeytinyağında 1-2 dakika soteleyin ve yumurta karışımına ekleyin. Karışımı bir fırın kabına veya tavaya aktararak önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 15 - 20 dakika pişirin.
  3. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Yumurtalı Tarifler Pratik Yemek Tarifleri İtalyan Mutfağı Yemekleri

Benzer Tarifler

Beşamel soslu omlet
Jian bing
Air Fryer'da Avokadolu Yumurta
Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta