- Yumurtaları bir kaseye kırıp, sarıları aklarına karışıncaya kadar bir çatalla çırpın. Orta boy bir tavada tereyağını iyice kızdırın.
- Yağ kahverengileşmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları hızla tavaya boşaltıp, ateşi biraz kısın.
- Yapışmayı önlemek için tavayı ileri geri yavaşça sallayın.
- Omlet altın sarısı bir renk alınca omleti servis tabağına ikiye katlayarak kaydırın.
- Üzerine birkaç yaprak maydanozla hemen servis yapın. Afiyet olsun.
Omlet Tarifinin Püf Noktası Nedir?
- Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir yemek kaşığı suyun içine bir çay kaşığı mısır unu ekleyin. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.