Sade Omlet
Hazırlanma Süresi : 5 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Sade Omlet Tarifi İçin

Malzemeler

Sade Omlet

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yumurtaları bir kaseye kırıp, sarıları aklarına karışıncaya kadar bir çatalla çırpın. Orta boy bir tavada tereyağını iyice kızdırın.
  2. Yağ kahverengileşmeye başlamadan hemen önce çırpılmış yumurtaları hızla tavaya boşaltıp, ateşi biraz kısın. 
  3. Yapışmayı önlemek için tavayı ileri geri yavaşça sallayın.
  4. Omlet altın sarısı bir renk alınca omleti servis tabağına ikiye katlayarak kaydırın.
  5. Üzerine birkaç yaprak maydanozla hemen servis yapın. Afiyet olsun.

Omlet Tarifinin Püf Noktası Nedir?

  1. Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir yemek kaşığı suyun içine bir çay kaşığı mısır unu ekleyin. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin. Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.

Tarif Kategorileri

Vejetaryen Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Yumurtalı Tarifler

Benzer Tarifler

Yumurtalı simit
1 yaş omleti
Tarhanalı yumurta
Çökelekli Yumurta
Kavurmalı yumurta
Salçalı yumurta